De forskellige thesorter
Her på siden finder du beskrivelse af: Sort the, Grøn the, Oolong the, Hvid the og Rooibush The:

Vi fører ca. 80 forskellige typer af sort the. Disse fås  med eller uden aromatiske olier, blomster, bær, frugtstykker, blade. de tilsatte olier er naturlige olier. Heraf har vi 3 økologiske the varianter.

De forskellige varianter af the kan være små- eller storbladet. De småbladede varianter skal trække mindre ca. 3-5 minutter end de storbladede,  der kan trække op til 7 minutter. Theen fra Ceylon indeholder mere garvesyre end den fra Kina og Indien, så disse skal manvære opmærksomme på bliver mere bitre jo længere tid man lader dem trække. Vær sparsom med the, god the behøver man ikke ødsle med, så brug generelt mindre end du tror, men giv den så den tid der kræves at den  skal trække. Skyl thepotten i kogende vand inden brygningen og snup kedlen straks den går i kog , da ilten skal bruges til, at trække eventuelle aroma- stoffer ud af den aktuelle the.

 

 

  Vi fører ca. 30 forskellige varianter af grøn the, heraf 4 rene og andre tilsat naturlige olier, blomster, frugtstykker, bær. 4 af de varianter vi fører er økologiske.Grøn the tilberedes med vand, som er kogt og er afkølet lidt ca 80-90 grader, og trækker så ca. 4 minutter. 
Grøn the bliver bitter hvis vandet er kogende. Den grønne the er mild og blid i smagen, men når den tilsættes olier,
 blomster mv. gøres den for nogle mere interessant.
       
             
  Oolong produceres hovedsaglig i Kina og på øen Formosa. Oolong the siges at være god for fordøjelsen og er god at nyde efter et måltid. Oolong the bliver ikke bitter, da gavesyreindholdet er lavt og den indeholder næsten ingen koffein.Oolong the kan blandes med feks. et stykke vanille
eller kanel, kamilleblomster kan også kommes i ved brygningen.Produceres hovedsaglig i Kina og på øen Formosa. Oolong the siges at være god for fordøjelsen og er god at nyde efter et måltid. Oolong the bliver ikke bitter, da gavesyreindholdet er lavt og den indeholder næsten ingen koffein.Oolong the kan blandes med feks. et stykke vanille
eller kanel, kamilleblomster kan også kommes i ved brygningen.
       
             
 
Hvid The:
Hvid the er forskellig fra de andre varianter af the. Hvid the er de nye topskud og første blade på the busken
og plukkes først på foråret, lige før de springer ud. Den Hvide The er kostbar, da den plukkes i begrænsede mængder og forarbejdes kun ganske let, men med omhu.
 Den hvide the er hele blade, som næsten ligner sølvnåle. Smagen er blød som fløjl og en smule blomsteragtig, indeholder ganske lidt garvesyre og koffein. Hvid the bliver aldrig bitter. Vi har ren hvid the og 2 blandinger med blomster og frugtstykker i, samt flere grøn/hvide the blandinger.I Kina anvendes Hvid the til at nedsætte kropstemperaturen, at modvirke væske ophobning og stimulering af tarmsystemet.

 

       
             
 

Kaldet rød the. Rooibush the vokser kun i Sydafrika og kommer fra en rød busk,denne type the indeholder ingen garvesyre eller koffein

og bliver aldrig bitter.Vi har ca. 15 forskellige varianter af Rooibush the, udover den rene Rooibush the,har vi også varianter der er tilsat

naturlige olier, blomster, frugt mv. og er også velegnet til is the.

       
     
 

Kig ind og hør mere om vort store udvalg til the drikkeren.

 
     
     
  Kig ind i forretningen og se vores store udvalg af Kaffe, The samt tilbehør hertil. Vi fører også Specialøl, Vin, Gaveartikler og meget mere.