1930'erne

I 1932 startede Birthe og Else Mikkelsens morfar sit eget kafferisteri i Esbjerg. I begyndelsen var det udelukkende byens købmænd, som havde mulighed for at købe de færdigristede bønner. De stod nærmest i kø for at få lov til at købe de eftertragtede bønner. Senere blev det muligt for private at købe de eftertragtede bønner, da der blev åbnet op for salget af kaffe fra døren i kafferisteriet.

 

         1940'erne

                              
Under 2.verdenskrig dør mor faderen og mor moderen driver sammen med Birthe og Else Mikkelsens, far Flemming Mikkelsen kafferisteriet videre. I 1945 overtager Flemming og Benny Mikkelsen forretningen, som de driver sammen i 41 år. Det er ikke alle, der kan magte faget som kaffe rister, der findes ingen uddannelse, og man kan ikke kigge andre kaffe ristere over skulderen, det kræver følelse har Flemming Mikkelsen fortalt. Han havde følelsen for kaffe og har videregivet de hemmelige opskrifter på de kaffeblandinger, som sælges i forretningen til næste generation.

 

         1950'erne

I 1950'erne begynder Kafferisteriet begynder at bringe friskmalet kaffe ud til private.

 

 

 


        1980'erne.
     

I 1986 overtager Else Mikkelsen forretningen efter sine forældre, da hendes far Flemming Mikkelsen pludselig bliver syg og ikke kan passe de daglige forpligtelser, som kræves af en indehaver. Else Mikkelsen driver selv kafferisteriet i en årrække, da hendes mand er beskæftiget i en anden branche. Den gamle kafferisterimaskine og de tunge sække med bønner til risteren klarer hun alene dog med hjælp i forretningen, når hun arbejder i risteriet. Datteren Trine på 5 år hjælper ind imellem sin mor i butikken og viser allerede interesse for faget.

           1990'erne.
Søsteren Birthe Mikkelsen og hendes mand Thorleif Frandsen overtager i 1992 forretningen af Else Mikkelsen. De fortsætter med at drive forretningen* i samme ånd, som de tidligere generationer har gjort og de syv kaffeblandinger, som Flemming Mikkelsen lavede opskriften på, er stadigvæk grundstenen hos Kaffe og The Huset. De syv forskellige typer kvalitetskaffe bliver leveret i håndsyede lærredssække fra grossisten i Vejle. I forretningen finder man Thorleif Frandsen bag skranken. Han ved ofte, hvad kunden ønsker, og sjældent når kunden at sige, hvilken kaffe de skal have, før Thorleif Frandsen har sat den rigtige kaffemølle i gang og fylder posen. Kun få timer om ugen står Birthe Mikkelsen bag skranken. Hun er uddannet farmakonom og arbejder på apoteket i Varde.  
   

         2000'erne.

Samtidig mener parret, at Torvegade er blevet en interessant gade, der er flot renoveret, og de føler sig godt modtaget af de øvrige forretninger. Sidste skud på stammen, sønnen Niklas, nyder at hjælpe til, og mener nok han en gang kan overtage forretningen.